Tjäna extra pengar

Som vi nämnt i tidigare inlägg kan det vara ekonomiskt krävande att vara förälder. Många föräldrar måste kämpa för att få det att gå runt och därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på hur du som förälder kan tjäna extra pengar så att du kan köpa de kläder eller produkter ditt barn behöver.

Saker du kan sälja

Ett bra sätt att få in lite extra pengar är genom att sälja saker. De flesta har fler saker än vad de behöver och använder och därför ska du gå igenom de saker du äger och låta dem gå till försäljning. I den här delen ger vi dig några exempel på saker du kan sälja.

Smycken

Du kan få en bra peng för dina smycken med äkta ädelstenar eller av äkta guld eller silver. Om du till exempel har smycken av äkta guld kan du sälja ditt guld till ett av de företag som köper guld. Då skickar du iväg ditt smycke i ett brev och så snart som företaget har mottagit ditt brev och värderat ditt smycke får du betalt för det.

Kläder

Du kan också sälja de kläder du inte använder eller har någon glädje av. Förutom att du kan gå igenom din egen garderob kan du också gå igenom ditt barns kläder och sälja de kläder barnet har vuxit ur. På så sätt kan du få in pengar så att du kan köpa nya kläder till ditt barn.

Inredning

Du kan också gå igenom hemmets inredning och möbler och sälja det ni inte har någon användning av.

Panta burkar och flaskor

Ett annat bra sätt att få in lite extra pengar är genom att panta de burkar och flaskor ni samlat på er. Pengarna kan underlätta när du ska handla mat. Förutom att du kan ta tillvara på er egen pant kan du också ta med dig barnet, eller barnen, ut i naturen och samla ihop den pant som ligger slängd ute. På så sätt får ni in en liten peng och samtidigt kan du lära barnen om vikten att plocka upp efter sig och att ta hand om miljön.