Smarta lösningar för stressade föräldrar

Befinner du dig mitt i småbarnsåren och lever en vardag fylld av aktiviteter, jobb och måsten? Då är förmodligen städning och andra vardagsmåsten ett bekymmer. Du är inte ensam att känna stress för att inte riktigt räcka till, men det finns smarta lösningar.

Hur kan du skapa mer frid i tillvaron och samtidigt bli en mer närvarande förälder? Här får du konkreta tips på smarta inslag som gör vardagen så mycket enklare. Häng med – det här är de gyllene tipsen till alla stressade föräldrar!

Smarta städrutiner

Ett av många måsten i vardagen är städningen och med små barn blir huset snabbt en kaosartad miljö. Inte sällan känns det som du plockar och städar mest hela tiden utan att bli färdig. Här är smarta städtjänster som Qleano en hjälpande hand. Qleano är ett företag som förmedlar både städ- och flyttjänster till kunder runt om i Sverige. Du kan med andra ord anlita städfirma direkt via Qleano istället för att febrilt leta på egen hand.

Att använda smarta tjänster som Qleano är precis vad du behöver som stressad småbarnsförälder. Du spar tid och är samtidigt garanterad en professionell städservice när du tar hjälp av Qleano. Det finns så klart andra liknande företag, men sett till erfarenhet och kvalitet är Qleano absolut det bästa valet.

Städhjälp i hemmet via Qleano eller liknande kommer omedelbart ge dig mer tid till dina barn, göra dig mer närvarande och minska stressen. Du blir en mer närvarande förälder när jobbiga måsten kan bockas av från listan.

Kalenderdelning för föräldrar

För att få vardagen att gå ihop krävs en hel del planering som förälder – oavsett om du har små eller större barn. Det ska lämnas och hämtas på förskola, has koll på läxor och dessutom köras till träning och match. För att undvika missförstånd föräldrar emellan eller helt enkelt bara ha koll på alla vardagsrutiner är kalendern din bästa vän.

Ett smart sätt för att hålla hela familjen uppdaterad på aktiviteter, skola och annat är delning av kalender mellan föräldrar. Det innebär att båda föräldrarna kan lägga in tider och annat i samma kalender. När någon lägger till något i kalendern får den andra föräldern en notifikation via mejl eller sms.

Smarta lösningar är ett måste för föräldrar som har ett aktivt veckoschema. Det finns många fler tips än ovan nämnda, men börja med de här två förslagen!