Så sparar du pengar som förälder

Att vara förälder är något som både kan ta på krafterna och på ekonomin. Eftersom barn växer, saker går sönder och slits ut fortare och de kräver nya produkter är det inte konstigt att många föräldrar kan känna igen sig i att det är svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet på månaden. Därför har vi i det här inlägget samlat några tips på hur du som förälder kan spara pengar.

Rabatter

Många butiker erbjuder rabatter och nedsatta priser på varor för deras kunder. Var uppmärksam på när dina butiker har erbjudanden och se till att utnyttja dem. En sida som kan vara värd att kolla in är FamilyDeal där all familjerabatt finns samlad på ett och samma ställe. Det är helt gratis att registrera sig på sidan och de har rabatter på allt ifrån mat till kläder.

Handla second hand

Ett annat sätt att spara pengar på är genom att handla second hand. Att handla second hand har många fördelar. Dels så är det mer hållbart att handla second hand, framför allt till barn eftersom de snabbt växer ur sina kläder och inte lägger något större värde vid om kläderna de har på sig är begagnade. Dessutom är det mycket billigare att handla second hand och du kan spara en hel del pengar på att köpa saker och kläder begagnat.

Det mesta familjen använder går att köpa second hand. För att handla second hand kan du besöka dina lokala second hand-butiker. Överskottet av pengarna de får in brukar gå till välgörande ändamål. Du kan också använda dig av internet för att hitta begagnade saker. Till exempel grupper på Facebook och köp och sälj-sidor. Du kan också sälja era saker begagnat och lägga pengarna på att köpa de saker familjen behöver.

Handla utanför säsong

Ett riktigt lifehack när det kommer till att köpa kläder till barn är att handla utanför säsong. Om dina barn är i behov av nya vinterkläder är det på sommaren ni ska slå till. Det är då de flesta butikerna rear ut vinterkläder och du kan få kläderna till ett bra rabatterat pris och fynda riktigt rejält.

Jämför priser

Ett annat bra sätt att spara pengar på är genom att jämföra priser. Om du till exempel behöver en ny bilbarnstol så kan priset skilja sig mellan de olika butikerna som säljer bilbarnstolar. Du kan även använda dig av jämförelsesajter och lägga in en bevakning på det du behöver köpa. När till exempel den bilbarnstol du valt ut går ner i pris får du en notis.

Gör en budget

Om du kan känna igen dig i att pengarna verkar rinna iväg utan att du är medveten om vart pengarna egentligen går är det en bra ide att göra upp en budget. Börja med att se över vart era utgifter går och inom vilka områden ni kan spara pengar. Bestäm sedan hur mycket ni får lägga på varje område under månaden. När du har bättre koll på er ekonomi har du större möjlighet att kunna spara pengar och följa en budget.