Bebisens egna apotek

Du har med största sannolikhet ett litet eget apotek hemma för när du har ont i huvudet, fått hosta eller har ont i halsen, men visste du att även din bebis är i behov av ett eget apotek. Små barn kan inte använda mediciner och läkemedel på samma sätt som vuxna och kan även få problem som man som förälder behöver hjälpa med att lösa. Här nedan hittar du en lista på alla de saker som du bör se till att ha hemma till ditt lilla barn. Alla dessa föremål och produkter kan du handla på nätet eller i ditt närmaste apotek.

Blöjor – Naturligtvis kommer du att behöva ha en hel del blöjor hemma. Blöjor kanske inte direkt ingår i just ett apotek, men eftersom det handlar om barnets hälsa så fick den punkten även vara med.

Oparfymerad hudkräm – Bebisar har otroligt mjuk och len hud, men den kan också lätt bli torr. Se till att du har en mild hudkräm hemma så att du kan smörja in din bebis, t.ex efter ett skönt bad. Är du osäker på valet av hudkräm så är Miniderm alltid ett säkert kort.

Babyolja – Babyolja kan anses onödigt, men sanningen är att den är riktigt bra att alltid ha hemma. Oljan kan du hälla ner i badet för att förhindra att ph-värdet i huden på barnet tar stryk och oljan fungerar även utmärkt i samband med skorv.

Salva för röd rumpa – Att vara instängd i en blöja hela dagarna i ända är inte kul för någon och eftersom man inte kan byta efter varje liten kissning så är det lätt att huden blir utsatt. Den bästa salvan som tagit föräldrar med storm är Inotyol. Salvan är mycket fet, men gör underverk med nästan omedelbara resultat!

Nagelsax – Ditt barns små och tunna naglar kan se väldigt oskyldiga ut, men de kan även vara rakbladsvassa. Se till att du har en bra nagelsax hemma så att du kan förhindra att barnet skadar sig själv eller andra.

Termometer – Ibland kan även bebisar få feber och då är det viktigt att du är uppmärksam på detta. Med hjälp av en febertermometer kan du se om bebisen har förhöjd temperatur eller inte.

Koksaltlösning – Det är inte ovanligt att bebisar kan bli täppta i näsan, både av snor, men även för att näsgångarna är extra små och trånga. För att hjälpa ditt barn att andas lättare kan du droppa koksalt i näsan lite försiktigt. Du bör inte använda några andra typer av produkter än just koksalt. Köp färdigt på apoteket eller gör din egen.