Lämpliga kläder till mindre barn

Att gå från en liten, hjälplös bebis till ett nyfiken barn som kan ta sig fram själv är väldigt spännande. Nu är det äntligen dags att börja upptäcka och utforska världen och även om mamma och pappa är vid ens sida, så ska man göra det helt på egna ben. När barn är mellan 1-2 års ålder så börjar de allra flesta även på förskola. Här får man umgås med andra barn, knyta nya kontakter och även vara med på spännande utflykter på en daglig basis.

Små barn rör sig väldigt mycket, även om de ännu kanske inte är så snabba. För att barnet ska kunna ha kul och ha en stor rörelsefrihet är det viktigt att man som förälder väljer lämpliga kläder. Det är inte helt ovanligt att man vill klä upp sin lilla ädelsten i de modernaste plaggen, men detta är sällan varken behagligt eller bekvämt för barnet, speciellt inte under en tid då motorik och utforskande är väldigt viktigt.

Vad är då lämpliga kläder och hur vet man om kläderna är just “lämpliga”? Det första du ska tänka på är att kläderna ska vara i rätt storlek. Om kläderna är för små kan det begränsa barnet och detsamma gäller för kläder som är för stora. Satsa även på mjuka material och undvik jeans eller andra hårda tyger. Se även till att du väljer kläder som passar för tillfället. Regnar det ute ska barnet ha ordentliga regnkläder och är det vinter och kallt så ska barnet kunna hålla sig varm, även vid stillasittande.