Vagn – behövs det fortfarande?

Många föräldrar kan vara tveksamma till om det är dags att sluta med vagn när barnet kommer upp i en viss ålder. När barnet är 3 år är det fortfarande ett flertal som sitter i vagn, speciellt om man ska promenera långt eller t.ex. i samband med resa. Vid 4-5 års ålder har dock de flesta barn och föräldrar gett upp den bekväma vagnen, för att istället promenera till fots när det behövs.

Det finns ingen annan än du själv som kan bestämma om ditt barn behöver vagn eller inte och väljer du att fortsätta använda vagnen så är det ingenting att skämmas för. Se till att du då skaffar dig en vagn som är lämplig för barnets vikt och längd. De flesta vagnar har en maxvikt på 15 kilo, men i de flesta fall så fungerar det ändå bra att överstiga detta.

De vagnar som används i 3-5 års åldern är vanligtvis paraplyvagnar, även kallade resevagnar. Det är vagnar som kort och gott ser ut som en stol på hjul. De är mycket enkla att bära med sig, väger lite och kan fällas ihop till väldigt små paket, vilket gör de mycket praktiska.