Leksaker – behövs det?

När du och din bebis har kommit hem från sjukhuset är det dags att börja er vardag tillsammans. Många har sett till att bulla upp med allt från spjälsäng, kläder, hygienartiklar och salvor. I vissa fall är det även vanligt att man ser till att införskaffa diverse leksaker till bebisen, men sanningen är att mycket små barn inte är i behov av detta.

Under den första tiden kommer din bebis syn att vara väldigt dålig. Barnet har heller inte lärt sig att greppa ännu, vilket gör att leksaker egentligen inte är nödvändigt eller fyller något behov hos den lilla personen. Det är först när barnet blir några månader som leksaker kan vara kul och spännande, men var då försiktig med vilken typ av leksaker som du väljer.

Säkra leksaker för bebisar

Bebisar stoppar allt i munnen. Allt. Därför är det viktigt att leksakerna som du köper till den bebisen är fria från kemikalier och godkända. Du måste även se till att leksakerna lämpar sig för barnets ålder, eftersom leksaker för större barn kan ha lösa delar eller andra små föremål som kan lossna och fasta i barnets hals.

Här nedan följer tips på bra leksaker som passar när barnet har blivit cirka 6 månader gammal.

  • Bitring – Bitringar är roliga, går att greppa och är dessutom behagliga att smaka på
  • Aktivitetsboll – För ett nytt och enkelt sätt att upptäcka världen i en tidig ålder
  • Babymobil – En liten egen telefon med spegel och roliga ljud är alltid spännande, för att inte nämna alla knappar man kan trycka på.
  • Maracas – Maracas är roliga och skapar ett rasslande ljud när de skakas. Satsa på maracas som är framtagna för barn, t.ex. BRIOs klotmaracas i trä.