Skydda bebisen från solen – på rätt sätt

Solen kan vara väldigt stark på svenska somrar och därför är det viktigt att man skyddar sin lilla bebis med hjälp av olika produkter som finns på marknaden. Eftersom bebisar har mycket känslig hud så bör man undvika alla former av solkrämer och solskyddsfaktor, eftersom dessa ändå innehåller en del kemikalier.

Produkter för att solskydda din bebis

Det finns flera olika produkter du kan använda dig av för att säkerställa att din lilla i trygg under den hetaste sommar. Många väljer t.ex. att använda sig av parasoll som går att fästa på vagnen och som förhindrar solens strålar från att träffa barnet. Bebisar bör i största mån undvika solstrålar helt, speciellt när det är mycket varmt, så det bästa är alltid att försöka hålla sig i skuggan så mycket som möjligt.

Att ligga i vagnen med parasoll kanske inte är optimalt hela tiden och varje dag. Kom ihåg att skydda bebisens huvud med hjälp av en tunn och mjuk solhatt och tunna heltäckande, men luftiga, kläder.

OBS!! Du bör aldrig täcka över barnets vagn med hjälp av en filt. Det kan bli fruktansvärt varmt inne i barnvagnen vilket kan orsaka stora problem för din bebis.