Inred barnrummet

När familjen växer blir det förr eller senare aktuellt att inreda ett barnrum till familjens minsta. Det här är ett kärt besvär för många och med bra planering kan barnrummet bli en plats för både lek, avkoppling och förvaring.

De allra flesta tycker att det är viktigt att barnen har egna rum även om det inte är nödvändigt innan barnen blir lite äldre. Samtidigt är det smidigt att ha en plats där barnens leksaker, kläder och prylar får plats. Som med alla inredningsprojekt är det bra att tänka igenom hur rummet ska fungera innan du klickar hem byggmaterialet från Buildor och rusar iväg till Ikea.

Planera ett smart barnrum

Planering är a och o för att få ett barnrum som funkar i många år. Om barnet är lite större är det bra att göra barnrummet till ett gemensamt projekt och involvera hen i planeringen. Mät rummet noggrant och skissa upp på ett papper för att få ett hum om hur dimensionerna ser ut. Fundera sedan över vilken förvaring som behövs för att rummet ska fungera optimalt.

I barnrummet är det bra att arbeta med smarta förvaringslösningar där exempelvis en sängstomme med förvaring blir en möbel med dubbel funktion. Tänk på att barnet ska kunna nå sina leksaker och slippa klättra på stolar för att nå upp i bokhyllan. Inred helt enkelt rummet på barnens nivå.

När det kommer till färgsättning och tapeter är det bara fantasin som sätter gränserna. Fråga ditt barn vad hen gillar! Men tänk på att barnrummet är en plats för lek och att möbler och tapeter inte ska vara av den sorten att världen går under om de målas på.